Subsribe to our newsletter

Please subscribe to our newsletter to recive the latest news and offers about our products. Your e-mail address will not be revealed to anyone.

Submit

Despre noi: Traditie si modernism la Institutul de cercetare si Abatorul Peris

Peris este un nume cu rezonanta in domeniul zootehnic. Cu o traditie de peste 50 de ani, Peris constituie o emblema sinonima cu performanta in cresterea porcinelor.

Gustul Cunoscut

In egala masura, specialistii din domeniu, dar si clientii si consumatorii, cunosc faptul ca la Peris se cresc rase de porci cu un gust unic si calitate ridicata, cu performante deosebite de crestere si procent de tesut muscular superior. Aroma, fragezimea si culoarea, precum si calitatea biochimica si tehnologica sunt motivele pentru care clientii apreciaza carnea de porc de Peris.

Recunoasterea performantelor si a calitatii carnii de la Peris este urmare a activitatii de cercetare desfasurate in cadrul unitatii, aceasta fiind singura din tara care efectueaza cercetare stiintifica in domeniul cresterii porcinelor.

Cercetare stiintifica

Activitatea de cercetare a debutat la Peris in anul 1970 cand a fost creata Statiunea Centrala de Cercetare pentru Cresterea Porcinelor, iar in anul 1981 aici a fost infiintat Institutul de Cercetare si Productie pentru Cresterea Porcinelor Peris – prin inglobarea a 7 complexe de selectie.

De-a lungul anilor, la Peris au fost obtinute rezultate notabile: omologari si brevetari, ameliorari, obtinere de rase hibride, imbunatatiri ale metodologiilor de selectie si a tehnologiilor de crestere, colaborari la proiecte cu clinici medicale si institute de cercetare din domeniul biologic, agronomic si al medicinei.

Au fost, de asemenea, ameliorate populatiile de Landrace si Marele Alb.

S-au obtinut scroafe hibride cu performante reproductive superioare si hibrizi comerciali PERHIB.

Romsuintest Peris este un model de integrare atât pe verticala, cat si pe orizontala. Astfel, pe verticala pornind de la Fabrica de Nutreturi Combinate, complex de selecţie si de hibridare pana la abator, intregul flux este asigurat integral. Pe orizontala se realizeaza integrarea perfecta prin implicarea directa a cercetarii in toate sectoarele de activitate si secventele tehnologice.

Prezentul, la ultimele standarde

In prezent, Romsuintest Peris S.A. parcurge un amplu proces de modernizare si retehnologizare, restructurare si reorganizare, repozitionare si rentabilizare.

Astfel, s-au derulat importante proiecte cu fonduri europene. A fost modernizat unul din complexele porcine – acesta fiind complet automatizat. A fost construit un nou abator – la ultimele standarde. Printr-un program structural s-a achizitionat o dotare de ultimul standard pentru laboratorul de analiza fizico-chimica si microbiologica.

Restructurarea si reorganizarea in vederea eficientizarii activitatii presupun si unele masuri mai dureroase, dar necesare, pe diferite perioade, cum ar fi reducerea personalului si a efectivelor de porcine pana la nivele considerate momentan optime.

Noua echipa manageriala foloseste acum o experienta actuala si vasta, precum si tehnici avansate de management. Un nou sistem informatic integrat de management – solutie a celui mai bun furnizor de pe piata – este in curs de implementare, in acest mod urmand a fi asigurate fluxuri de informatie in timp real si instrumente de analiza complexa. O traditie de o valoare insemnata este continuata astfel intr-un mod deosebit, pentru a fi mentinuta ca standard de excelenta.